Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top
  /    /  Light Ride

Light Ride

next project

Light Ride

Ljus i mörkret
Sverige är ett av världens mörkaste länder men det är inte förrän kring jul som vi faktiskt omfamnar det och skapar en varm och mysig atmosfär tack vare julbelysning och dekorationer. Eftersom mörkret varar i ca 5 månader vill jag ändra på detta och skapa en kväll fylld av ljus och värme redan i början på hösten. Både för den psykologiska hälsan men även för att förbättra säkerheten under en tid då olyckor blir allt vanligare, särskilt för cyklister som är den mest olycksdrabbade gruppen av trafikanter i Sverige. Enligt undersökningar sker en fjärdedel av alla olyckor pga dålig synlighet.
Light Ride är ett cykellopp som inte är ett lopp utan mer en ljusfestival att dela med familj och vänner där banan och deltagarna är upplysta med kreativ belysning för att skapa en unik upplevelse. Deltagarna belönas inte för hastighet utan för sin kreativitet och huvudområdet råder det fest med uppträdanden och uppvisningar av både konstnärer och varumärken som vill lysa upp mörkret på spektakulära och smarta sätt
Light ride är förutom kul och spännande något som ger en långvarig positiv effekt då vi ökar synligheten av cyklister under vår mörkaste tid och ger ett nyss ljus i städerna att sprida värme med. Konceptet skapades av mig och ägs och utvecklas för nuvarande av Onemotion IMC.
Category:
Client:

Onemotion IMC

Role:

Creator