Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top
next project

Epicenter

Kreativa installationer
Epicenter är ett innovations- och kontorshotell mitt i city i Stockholm. När de byggde om kontoret och sin grafiska identitet fick vi uppdraget att utveckla deras profil genom kreativa installationer i deras kontor.
De ville ha något som gav ett starkt och futuristiskt intryck, samtidigt som det skulle fungera som ett hjärta i deras kontorsmiljö.
I deras nya profil så återkom förutom fina färguttryck även en hexagon och idén till en vinklad kub kom till. Vi segmenterade denna för att göra den mer dynamisk och genom projection mapping kunde vi skapa en flytande “digi-fysisk” installation i deras lobby, där satte deras grafiska profil i rörelse och kontext på kuben. Effekten är spektakulär, kuben svävar i rummet och genom projektionen måste man titta några extra varv för att förstå hur den fungerar. Den är nu det tekniska hjärtat i deras lobby.
Till deras huvudentré på bottenplan gjorde vi en lite mer rättfram tolkning av deras kontor, där många olika företag och frilansare sitter och förhoppningsvis skapar synergier och nya nätverk. Vi synkade 12 skärmar genom ett UBIQ-system och knöt dessa samman för att illustrera nätverkandet som sker mellan olika discipliner där det fysiska möter det digitala.
Projektet var extremt kul och kreativt där jag fick göra allt ifrån koncept till tekniska lösningar samt fysiskt på plats sätta upp och arrangera installationerna.
Category:
Kund:

Epicenter

Roll:

Art Director, Technical Lead

Verktyg:

Resolume Arena 5 (Projection Mapping) - Illustrator - After Effects

I samarbete med: Onemotion IMC