Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top
next project

Famous Grouse

En social ripa
Genom vårt arbete med Edrington på Onemotion IMC fick vi det roliga uppdraget att skapa en social media-närvaro för ett av deras mest välkända varumärken, Famous Grouse. Innehållet behövde vara relaterbart, använda deras varumärkes-identitet och snabbt och enkelt att få ut.
Vi skapade ett månads-system där vi hade upp till 5 olika kategorier för posterna , så som: varumärkets historia, Grouse-ripan i reaktiva/säsongsbetonade situationer, whiskyn i säsongs-och matrelaterade produktfotografier och alternativa whisky fakta. Det var en effektiv metod att snabbt kunna skapa innehåll som inte blev alltför generiskt samtidigt som följarna fick lite extra glädje av att se en större variation i deras flöde.
Projektet gav mig möjligheten att med väldigt små medel skapa atmosfäriska produktfoton och experimentera med kreativa miljöer för ripan samtidigt som de höll sig inom varumärkesplattformen. För några av de större högtiderna regisserade jag enklare animationer för att levandegöra varumärket och sprida lite extra semesterglädje.
Category:
Klient:

Edrington

Roll:

AD, Foto, Kreatör