Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top
next project

Cygate C2IT 2019

Digital säkerhet med hjärta

Cygate är ett av Sveriges äldsta IT-bolag som numera ingår i Telia-koncernen. De erbjuder IT-lösningar inom digital transformation och säkerhet för några av Sveriges mest krypterade företag, så pass krypterade att de inte ens kan säga vilka de är. Men genom sin flexibilitet och lokala närvaro på 20 orter runt om i landet erbjuder de lösningar för mindre aktörer med.

Genom min roll som AD på Humblestorm skapade vi det digitala och fysiska konceptet för deras årliga event, Connect2IT, där de samlar partners och kunder på tre olika platser. Årets tema var ”Digitala hjärnor och analoga hjärtan” och genom konceptet ville jag knyta ihop det digitala med det mänskliga där den virtuella världen möter den fysiska.

Konceptet jag landade i var pixlar. I den digitala världen har de ett slags varmt nostalgivärde för målgruppen som enkelt illustrerar den virtuella miljön och genom att översätta pixlarna till fysiska kuber kunde vi knyta ihop både mäss-ytan och scenen med grafiken som vi skapat. Förutom att dessa kuber var multifunktionella i att skapa en tredimensionell mäss-yta så var de även återanvändningsbara, något jag tycker är extremt viktigt i event-branschen där praxis lätt hamnar i engångslösningar.

Vi skapade en pixelerat hjärta både som huvudgrafik för introt, men även som ikon och matta och scenen dekorerades med kuber. Som ett överraskningsmoment blev dessa kuber en del av en Trial-BMX show när talarna var klara och fungerade som hinder för dem att utföra sina konster på. Jag gillade verkligen att kunna skapa ett helhetskoncept där konceptet formade alla enheter och skapade en helhet där allt hörde ihop med temat.

Stort tack till Carlsson & Mässing och Mediatec som var produktionspartners för detta event och till teamet på Humblestorm.

Category:
Klient:

Cygate

Roll:

AD - Designer