Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top
next project

Smart Ungdom

Man kan ju alltid testa
Smart Ungdom ville driva en poster-kampanj mot nätdrogen Spice som blivit giftigare och giftigare de senaste åren med en stor målgrupp bland unga användare. Genom ett samarbete med utbildningen på Fotoskolan STHLM hade vi på Forsbergs en tävling att skapa kampanjen och till min stora glädje så vann bidragit jag och Ludwig Mattsson tog fram med hjälp av fotograferna Evelina Vargamo och Gustav Söderblom.
Konceptet ”Man kan ju alltid testa” baserades på insikten att pekpinnar inte fungerar, att ungdomar själva är kloka nog att ta beslut själva men att de ibland kan behöva en påminnelse om att man inte behöver testa allt. De vet redan att det finns risker med att pröva Spice, det finns tusentals videos på YouTube som visar folk som provar med hemska sidoeffekter.
Genom att visa andra korkade saker man kan göra, i tidsenlig ”cinnamon-challenge-stil” , som citroner i ögonen, äta disktrasa eller hårbolls-munk, påminner vi dem om att de faktiskt inte måste prova allt. Det finns så otroligt många saker man borde testa men Spice är inte en av dem.
Vi vidareutvecklade kampanjen så att den blev något mer bredare än endast uppseendeväckande affischer på stan.
Istället för Spice: På Smart Ungdoms hemsida skulle en kampanj drivas där man kunde dela med sig av bilder på saker man testat på, det kan vara alla slags upplevelser, stora som små, smarta som dumma. Detta ledde till en ungdomsdag som handlade om att prova på saker. Alltifrån bubbel-fotboll och bergsklättring till att äta en chokladboll som är lika stor som ens ansikte. Detta för att det finns så sjukt många saker är roliga att testa på där vi samtidigt kunde informera om sakerna som man inte bör pröva.
Smart Ungdom använde bilder vi tog fram i skolor och ungdomsdagen blev de extremt glada att vi hade tänkt ut, de hade varit inne på samma spår tidigare och vi gav nu dem mer idéer och energi att driva igenom en sådan dag.
Category:
Kund:

Smart Ungdom

Roll:

CD/AD/Copy