Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top
next project

Stiftelsen Hjärtat

Vener och artärer
Stiftelsen Hjärtats mål är att bekämpa hjärt- och kärlsjukdomar genom att stödja forskningen vid Hjärtkliniken på Danderyds sjukhus. Organisationen drivs ideellt och forskningsprojekten stöds genom bidragsgivare.
De gav oss i uppdrag att skapa deras grafiska identitet. Den skulle kännas professionell och seriös som deras forskning men ändå ha värme och ett emotionellt värde för stärka de mänskliga banden till deras forskning.
För att skapa deras identitet inspirerades vi av vener och artärer, vilket såklart kändes naturligt med tanke på deras verksamhetsområde. Genom att förenkla grafiken skapades tydliga grafiska element som användes till att ge dem en enhetlig och igenkännbar identitet som nu används både i print och digitalt. Tillsammans med en stilren typografi och bildspråk så är är deras profil både professionell men behåller de mjukare värdena.
Min roll i projektet var konceptualiseringen av identiteten, skapandet av logotypen, pictogramen och vidareutveckling som att 3D-printa logotypen.
Category:
Kund:

Stiftelsen Hjärtat

I samarbete med:

Jonas Holm, Zowie Orvelind, Emmy Glans

Roll:

CD, AD, Illustratör