Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top
next project

Stockholms Dödsstjärna

(Ljus) Sablar vilken idé
Ett par månader innan tv-spelet Star Wars Battlefront 2 skulle släppas så körde jag förbi Globen och poletten föll som berömt ner. Stockholm är den enda staden i världen som har sin egen Dödsstjärna! Om ni inte vet vad en Dödsstjärna är, sätt er genast i soffan och titta på den ursprungliga Stjärnornas Krig-trilogin och kom tillbaka efter ca 8 timmars oförglömlig rymd opera.
Jag har experimenterat en del med projection mapping och genom denna teknologi kunde jag se hur man kan omvandla Globen till Dödsstjärnan för att skapa den mest storslagna spel-releasen världen någonsin skådat. Film- och spelnörden i mig dansade Macarena medan jag gjorde några snabba mockups att skicka till en represent av Electronic Arts, moderbolaget till spelutvecklaren som skapade spelet, som vi tidigare jobbat med för några event på Onemotion IMC. Till min stora besvikelse kunde hen inte förstå relevansen av att göra världens coolaste Dödsstjärna till spel-releasen, detta trots att Dödsstjärnan är en av de tongivande kartorna i spelet. Så tyvärr avslogs idén och jag lärde mig läxan att ge mer av en helhetsbild i snabba idépresentationer.
Men jag har fortfarande hopp om att detta skall bli verkligen, det är bara för häftigt för att det inte skall hända, Globen står ju fortfarande där och Star Wars är trots allt fortfarande en grej, den kommande filmen släpps i slutet av 2019.
Nu när idén har fått vila kan jag se mer innehåll till detta event, snarare än en spel-release utan mer som ett familje-event i Star Wars anda. Där hjältarna och skurkarna slåss live på scenen, drönare är pressade till X-wings och Tie Fighters och fyller luftrummet med ett riktigt stjärnornas krig. Detta är något som för nuvarande görs på Disneyland i Paris där de har en live Star Wars show, och bättre arena än Globen, jag menar Dödsstjärnan, kan man inte önska sig.
Category:
Klient:

Electronic Arts (avslogs)

Roll:

Creator