Art Director och designer, specialiserad på kreativa idéer och koncept.

back to top

Unsplash

Delad glädje = dubbel glädje
Unsplash är hemsidan som kreatörer världen över använder för att hitta stämningsfulla fotografier att använda både för personlig och kommersiell användning. Bilderna är delas av entusiaster helt gratis och det är anmärkningsvärt att dessa bilder ofta har en högre kvalitét än flera av betalsidorna som finns tillgängliga så som Shutterstock eller iStock. Jag har genom mitt arbete använt mig av sidan en hel del och kände att det var dags att ge tillbaka till denna fantastiska community genom att lägga upp några av mina bilder.
Det jag inte förväntade mig var den oerhörda responsen jag fick på bilderna. De har använts i böcker, utställningar, hemsidor och stora sociala medier-konton som Inertia och jag har även fått betalt för dess användning trots att de är helt gratis att använda.
För tillfället har bilderna visats nästan 50 miljoner gånger och laddats hem ca 500 000 gånger, helt sanslöst! Bilderna jag laddade upp var av den typen jag själv ofta sökte efter. Lärdomen av att utgå ifrån sina egna behov av en produkt, genom att man själv är målgruppen, och tillgodose kan inte påvisas på ett starkare sätt. Så jag kommer fortsättningsvis gärna dela med mig mer.
Kund:

Internet

Roll:

Fotograf

Category: